Обект: ТРИ СГРАДИ В МЕСТНОСТ „ГОРЧИВАТА ЧЕШМА”

ПРОЕКТ: 2004 год. СГРАДИТЕ СА РЕАЛИЗИРАНИ

Инвеститорите ,възложили изработката на проектите за трите сгради са бизнес партньори и близки приятели. Закупените имоти са съседни и заемат северната част на местността „Горчивата чешма”.Теренът е заключен между автомагистралата Варна – КК”Златни пясъци” и морския бряг със налична силна денивелация между пътя и имотите и отвесен каменист скат към морето. Изложението на терена е на югоизток с откриваща се безпрепятствено панорама към варненския залив.

Сградите са единтични по своето функционално предназначение. Различията между тях са обусловени от конкретните изисквания на съответния възложител и от прилещащия терен. Разгънатите им площи са между 600 и 900 кв.м за всяка сграда.

Всяка от сградите разполага с просторна дневна, свързана с покрита веранда от която се вижда морето, кухня – трапезария,подземен гаражен блок, стопански помещения, фитнес и сауна, кабинет или библиотека и спални със самостоятелни санитарни възли. Всички спални имат тераси и погледи към залива.

При изграждане на архитектурния образ са търсени общи похвати и елементи, хармония и баланс при цветовите комбинации на фасадите и покривите , единство в благоустрояването, озеленяването на имотите и архитектурния детайл.

обратно към реализирани проекти