обект: ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС „РИВИЕРА БИЙЧ” – ВК ”РИВИЕРА”

Проект – 1999 – 2003 год на етапи.

Носител на награда Сграда на годината – 2002 год в категорията хотели – национален конкурс под патронажа на МРРБ,браншовите организации и в-к „Строителство Градът”

Хотелът е носител на множество международни награди в т.ч. и обявен сред стоте най добри хотела в света за 2002 и 2003 год на „Некерман”.

Проектът и неговите автори са удостоени с награда „Варна” за 2003 год

ОСНОВНИ ИДЕИ НА ПРОЕКТА
• Адаптиране на бившата държавна резиденция за нуждите на модерния туризъм. Увеличаване на капацитета от 520 легла на 1100 легла при капацитет на територията на целия клуб 1500 легла.
• Запазване на високата категория на комплекса с разширение на асортимента от обслужващи функции в посока балнео-възстановяване и релакс, изграждане на нов покрит и два открити басейна, съхранение и поддръжка на парковете на клуба.
• Приобщаване към новоизградените хотели на съществуващия ресторант и зала ,разположени в южната част на комплекса, неефективно използвани до реализациата на настоящия проект.
• Създаване на архитектурен образ, хармоничен с изградения хотел „Империал” . Търсено усещане за единство, респект, хармония и спокойствие в цялостния образ.

обратно към реализирани проекти